Bedrijven bevrijden
van oude ICT

Deskk doet het met een portaal gemaakt door KNALGEEL

Deskk
Ga naar de website van Deskk >

Deskk heeft een prachtvisie. Een waarvan we meteen energie kregen toen we hem voor het eerst hoorden.

Dankzij Deskk hoeven nieuwe en bestaande bedrijven niet langer massaal te investeren in ouderwetse en stroperige ICT-structuren. Zoals oude computers die niet meer vooruit te branden zijn maar toch weer een security-update moeten krijgen. Of het personeel dat daarvoor nodig is.

Deskk is een softwaresysteem dat werkt op elke desktop, laptop, tablet en smartphone. Van het bedrijf of van de werknemer. Zelfs op vijftien jaar oude laptops log je zo in op je razendsnelle zakelijke Windows-omgeving, waarin je meteen alle belangrijke dingen binnen je bedrijf kan doen. Zo heeft de hele organisatie overal en altijd toegang tot de werkomgeving, het Office-pakket, de gedeelde mappen en alle belangrijke accounts. Door in Desk in te loggen, log je automatisch in bij je mail, je accounts en de werksoftware die je nodig hebt. Sneller kan niet.

Het kloppend hart van Deskk is een beheeromgeving die de ICT makkelijker dan ooit maakt. Dat was de uitdaging voor KNALGEEL. Hoe kan een bedrijfseigenaar of werknemer zónder verstand van ICT een volledige infrastructuur van werksystemen beheren?

In samenwerking ontwikkelden we een dashboard waarin dat eenvoudiger is dan je nu kan vermoeden. Met enkele tikken sluit je een licentie af voor softwarepakketten, richt je gedeelde mappen in, geef je groepen werknemers toegang tot programma’s en accounts binnen hun systeem en zet je een timer op de toegang voor de stagiair. Het kan zelfs terwijl je zelf in de trein zit. Op je smartphone.

Zó bevrijdt Deskk je bedrijf van oude ICT. Mede mogelijk gemaakt door het denkwerk en de spierballen van KNALGEEL.

Hoe ontstond het idee achter Deskk?

Oprichter Wouter Zijlstra: 'Klanten van mijn wifi-bedrijf Slimmer hadden oude servers staan. Die stonden op het punt om te ontploffen. Daarom wilde ik er met een slimme oplossing voor komen. Ik zag dat andere bedrijven het niet goed aanpakten. Ze kochten bijvoorbeeld hele dure servers en propten zoveel mogelijk op een server. Dat is niet fijn en niet veilig. Het kan veel beter. Ik bouwde een eerste aanzet voor een klant. Die was erg tevreden. Na twee jaar zei hij: ‘Waarom verkoop je het niet aan andere bedrijven? Het werkt echt super goed.’

‘Ik startte Windows10Werkplek.nl en deed een onderzoek naar wat klanten wilden. Dat was voornamelijk vrijheid. Om de dienst maandelijks op te zeggen, zelf dingen te installeren op het systeem, programma’s kiezen en gebruikers toevoegen en verwijderen. Eerst wilde ik alles zelf doen. Maar ik kan niet programmeren en het zag er niet uit. Toen kwam ik KNALGEEL tegen.’


Wat heeft KNALGEEL voor je gedaan?

‘Alles veranderde. KNALGEEL veranderde de naam en trok een branding uit de hoge hoed, die ik gelijk fantastisch vond. KNALGEEL bedacht een goed verhaal en hielp met de technische ontwikkeling van de backend, het serverpark, de ontwerpen. Deskk werd geholpen naar het niveau waar het nu staat. Ik heb het bedrijf uiteindelijk verkocht aan mijn broer, die het verder aan het uitbouwen is.’


Waar hebben we je kunnen verbazen?

‘KNALGEEL heeft een enorme vindingrijkheid en bizarre autodidactische skills. En drie programmeertalen! Er zijn super complexe en robuuste koppelingen tussen ingewikkelde diensten gemaakt en beschikbaar gesteld voor eindgebruikers. Ik vind het echt uniek dat gebruiksvriendelijkheid altijd heeft mee gespeeld. Een lastig product is een makkelijk bruikbaar product geworden.’


Obligaat op onze eigen website, maar euh… zou je ons aanraden?

Ik zou KNALGEEL aanraden aan mensen en bedrijven die snel willen prototypen, die iemand willen hebben die meedenkt op technisch en marketingvlak en veel input levert, en er tegelijkertijd op gefocust is op het product echt op de markt te krijgen. Het gaat er niet om om willekeurige ideetjes uit te proberen. KNALGEEL is voor bedrijven die hun ambities echt waar willen maken.

KNALGEEL is er voor je


nieuwe app. API-koppeling. b2b platform. social campagne. digitale oplossing. strakke website. consultancy. inspiratie. b2c app. geniale idee.