Een goede plek is het halve werk: wij werken in een coworking space


Door Katja Poltavets
Gepubliceerd op 19 februari 2019


Bij een doorsnee kantoor zie je al snel een ouderwetse, stoffige ruimte voor je. Eindeloze gangen met kleine, individuele cubicles aan beide zijden. Hier en daar een gele post-it, maar een echt aantrekkelijke werksfeer valt ver te zoeken. Niet echt motiverend. Denk hier dan ook nog eens de negen-tot-vijf-mentaliteit bij en je hebt onze nachtmerrie te pakken. Gelukkig zijn wij niet de enigen die hier zo over denken, dus waarom moeilijk doen als het samen kan?

In de jaren ’90 werd de term coworking geïntroduceerd als oplossing voor de ‘eenzame werkbubbel’. En met succes; steeds meer ondernemers en hun startups werken met elkaar samen onder de daken van verschillende coworking spaces. En wij zijn fan. Sinds 2016 zijn we de trotse ‘bewoners’ van een prachtig werkeiland in coworking space Launch Cafe, gevestigd aan de Herestraat in hartje Groningen. En dit gaat veel verder gaat dan een eigen bureaustoel en een gedeeld koffieapparaat.

“Je loopt binnen en hoeft eigenlijk alleen je laptop open te klappen”

Als je op zoek bent naar een werkruimte, wil je natuurlijk zo snel mogelijk aan de bak. Een coworking space neemt je meteen veel werk uit handen; zo staat er een printer staat voor je klaar, lunch wordt geregeld, en zelfs je pakketjes worden voor je aangenomen. Je loopt binnen en hoeft eigenlijk alleen je laptop open te klappen. Daarnaast zijn er geen vaste get-in tijden, dus je kunt op elk mogelijke tijdstip beginnen. Heel fijn als je geen ochtendmens bent ;)

Bij een coworking space hoort natuurlijk een community. Je wordt onderdeel van een inspirerende groep ondernemers met specialismen in verschillende werkvelden. Programmeurs, journalisten, communicatieprofessionals; voor elk wat wils. Naast de perfecte plek om mooie dingen te bedenken en te maken dus ook ideaal om met elkaar te sparren. In de welbekende koffiehoek, aan de reuze lunchtafel, of op een van de hipster Chesterfields.

Dankzij de community word je de hele dag omringd met gezelligheid. Ben je wat meer gesteld op je privacy? Dan kun je informeren naar een privéruimte in het pand. Vaak zijn er - naast de reguliere plekken - besloten kantoren die je volledig kunt inrichten naar je eigen wensen. Hier kun je lekker ongestoord werken, maar houd er wel rekening mee dat hier een hoger prijskaartje aan hangt.

“Er wordt keihard gewerkt, maar minstens zo hard gelachen”

KNALGEEL houdt van mensen. En vooral van hun ideeën. Daarom worden wij positiever, creatiever en productiever van onze werkplek. Maar Oost West, KNALGEEL Best; ons eiland blijft ons favoriete plekje. Dankzij de korte lijntjes kunnen we supersnel schakelen en werken we als een tierelier. We worden dagelijks vergezeld door een draaiende wereldbol en onze 2 meter hoge kantoorplant. Er wordt keihard gewerkt, maar minstens zo hard gelachen. Gelukkig maar, want als je van je werkplek houdt, hou je nóg meer van je werk.

Geschreven door
Katja Poltavets

KNALGEEL is er voor je


nieuwe app. API-koppeling. b2b platform. social campagne. digitale oplossing. strakke website. consultancy. inspiratie. b2c app. geniale idee.